Het valt tegenwoordig niet mee om die allereerste baan te vinden. Niet alleen omdat het aantal beschikbare functies minder is, maar zeker ook omdat jouw CV tussen tientallen andere CV’s ligt. De kans dat je door een opvallende actie of bijzondere CV wel bovenop die stapel komt is ook al kleiner, want de kunstjes van het opvallen zijn ook aan de kant van de opdrachtgever inmiddels wel bekend.

Voor een opdrachtgever is het meestal geen probleem als deze iemand zoekt met veel ervaring en kennis van een specifiek vakgebied. Als hij of zij dat al niet zelf kan en doet, zijn er veel bureaus gespecialiseerd in het zoeken en vinden van die mensen. Maar hoe doen die bedrijven dat als zij nieuwe instroom zoeken? Ook dan zijn ze op zoek naar mensen die voldoen aan een bepaald profiel, mensen die beschikken over bepaalde competenties. Die er zin in hebben en gemotiveerd zijn om dingen te bewegen.

Een aantal studenten dat via Effective/e-crew werkt (en dat zijn er honderden) valt op door ondernemerschap, inzet, motivatie en aanpak. Alleen deze groep studenten wordt gevraagd om mee te doen aan het programma van De Kweekvijver. Niet direct een ballotage, maar zeker wel een selectie. Die studenten zoeken straks een baan binnen het vakgebied marketing, communicatie of sales. Ze zijn bereid om veel van zichzelf te vragen/eisen. Aanvullend op hun studie, trainingen te volgen, bijeenkomsten te bezoeken en zichzelf opdrachten te geven (bepaalde boeken lezen, competenties versterken, enz.).

Het programma van De Kweekvijver is er op gericht bepaalde talenten en competenties bij studenten te ontdekken, te verbeteren en goed te benutten. Zo hebben we trainingen en bijeenkomsten ontwikkeld op inhoudelijke vraagstukken, maar ook gericht op het verbeteren van competenties. Daarnaast is persoonlijke coaching beschikbaar.

De Kweekvijver stelt studenten dus in staat direct –online volgbaar: meetbaar en transparant– te werken aan de eigen ontwikkeling en deze groei al te realiseren tijdens de studietijd.

Bedrijven kunnen bij ons toegang krijgen tot het (grootste) gedeelte van onze database en op basis van bijvoorbeeld bepaalde competenties of andere, eigen criteria zo ‘de juiste man op de juiste plaats’ zoeken.

De Kweekvijver BV is een samenwerking tussen Compagnon Professionals (www.compagnonprofessionals.com) en Effective Beurs en Promotie Management (www.zorgeloospromoten.nl).

Laatste nieuws

Mooie afstudeeropdracht! Internship assignment

Internship assignment – Translating BITS model (brand, image, traffic, sales) in»

Eerste Kweekvijvertalent bemiddeld bij Career Services

Dit talent behaalde afgelopen oktober haar Master Beleid Communicatie & Orga»

De Kweekvijver in HRM Scope 29 oktober 2012

De Kweekvijver koppelt werkgevers aan nieuw talent Compagnon en Effective start»

Ben jij nog op zoek naar een leuke stage?

Let op: je kunt niet langer reageren! De stage is inmiddels ingevuld. Onze op»

Talenten gezocht voor Huishoudbeurs 2013

NB. Je kunt niet langer reageren! Alle vacatures voor de Huishoudbeurs in de»