De Kweekvijver koppelt werkgevers aan nieuw talent

Compagnon en Effective starten een uniek project dat potentials onder studenten begeleidt naar hun eerste baan.

Bedrijven zijn continu op zoek naar de betere of zelfs de beste, gemotiveerde stagiaires, trainees of starters op de arbeidsmarkt. Mensen die voldoen aan een bepaald profiel, beschikken over bepaalde competenties, er zin in hebben en gemotiveerd zijn om dingen te bewegen. Die zoektocht is moeilijk, want waar zijn ze?

Bijzonder CV

Voor studenten of net afgestudeerden valt het tegenwoordig niet mee om die allereerste baan te vinden. Niet alleen omdat het aantal beschikbare functies minder is, maar zeker ook omdat er heel veel kandidaten reageren. De kans dat ze door een opvallende actie of bijzonder CV wel bovenop de stapel komen is kleiner.

Tegen deze achtergrond zijn Compagnon Professionals en Effective Beurs en Promotie management per 1 juni gestart met De Kweekvijver. Dit project is er op gericht, de door bedrijven zo gewenste competenties bij studenten te ontdekken, te verbeteren en te benutten. Het stelt de initiatiefnemers beter in staat om voor elk bedrijf het juiste talent te vinden.

Als een van de grootste spelers op het gebied van beurs- en promotiemanagement heeft Effective een database van circa 500 studenten waaruit zij kan putten voor promotiewerkzaamheden, beursbemanning en sampling-acties. Ze zijn aan Effective verbonden van hun eerste tot hun laatste studiejaar.

Persoonlijke begeleiding

Van deze studenten vallen sommigen op door gedrag, kennis, inzet. Die studenten worden vaker ingeschakeld en komen via De Kweekvijver in aanmerking voor aanvullende cursussen, trainingen, (competentie)testen en krijgt persoonlijke begeleiding door Compagnon Professionals.

Compagnon HR Services en Compagnon Professionals, behoren tot de grootste werving & selectie bureaus van Nederland. Compagnon Professionals bemiddelt specialisten op het terrein van Sales, Marketing & Communicatie. De ervaren senior consultants zijn, als geen ander, bekend met de moeite die bedrijven hebben om nieuwe instroom te vinden, die als potential beschouwd kan worden.

Competenties verstevigen

Met hun jarenlange ervaring in sales, marketing en communicatie kunnen zij optreden als professionele adviseur voor zowel kandidaat als organisatie. Kweekvijvertalenten kunnen hun eigen ontwikkeling online blijven volgen. Zij worden uitgenodigd hun competenties te verstevigen, krijgen aanvullende testen en worden uitgedaagd ontwikkeldoelen te benoemen en na te streven.

De Kweekvijver is enerzijds uniek in het jarenlang volgen en begeleiden van de student (door Effective) en anderzijds het trainen, coachen en begeleiden van de Kweekvijver-talenten (door Compagnon).

Meer informatie? Bel of mail initiatiefnemer Manuel Diez: 079-3631680 / diez@compagnon.com

Bron: HRM Scope 29 oktober 2012

Laatste nieuws

Mooie afstudeeropdracht! Internship assignment

Internship assignment – Translating BITS model (brand, image, traffic, sales) in»

Eerste Kweekvijvertalent bemiddeld bij Career Services

Dit talent behaalde afgelopen oktober haar Master Beleid Communicatie & Orga»

Ben jij nog op zoek naar een leuke stage?

Let op: je kunt niet langer reageren! De stage is inmiddels ingevuld. Onze op»

Talenten gezocht voor Huishoudbeurs 2013

NB. Je kunt niet langer reageren! Alle vacatures voor de Huishoudbeurs in de»